Vážení zákazníci 29. 3. a 1. 4. bude naše prodejna v Brně zavřená. Přejeme krásné svátky!

Inkontinence u psů

Inkontinence u psů je stav, kdy pes není schopen kontrolovat své močení nebo stolici. Nejčastější příčinou inkontinence u psů jsou problémy s močovým měchýřem a močovými cestami, ale může také být způsobena neurologickými poruchami, stárnutím nebo některými léky.

pleny-pro-psy

Mezi nejčastější příčiny inkontinence u psů patří:

  1. Hormonální nerovnováha: U některých fen může dojít k nedostatku estrogenů, což může vést ke snížení svalového tonusu a snížení schopnosti udržovat močovou trubici v uzavřené poloze.

  2. Infekce močových cest: Infekce močových cest mohou způsobit zánět, který může ovlivnit nervovou kontrolu nad močovou trubicí.

  3. Neurologické poruchy: Poškození nervového systému může vést k nedostatečné kontrole močení. Například poškození míchy může vést k paralýze dolní poloviny těla a problémům s močením.

  4. Nádory: Nádory v oblasti pánevního dna nebo močových cest mohou ovlivnit nervovou kontrolu nad močovou trubicí.

  5. Stárnutí: S věkem se mohou svaly v oblasti pánevního dna oslabit, což může vést ke snížení schopnosti udržet moč.

  6. Léky: Některé léky, jako jsou například diuretika, mohou způsobit nadměrné močení a inkontinenci.

 

Dnes je problém inkontinence u psů snadno řešitelný pomocí inkontinenčních plen pro psy, které zlepší kvalitu života jak pro Vás, tak pro Vašeho mazlíčka. Kromě toho může být velmi užitečným pomocníkem také plochá toaleta pro psy, která se často používá k výcviku štěňat nebo pro nemocná zvířata.

wc-pro-psy

Je důležité, aby majitelé psů s inkontinencí navštívili veterináře, aby se identifikovala příčina a zahájilo se vhodné léčení. Léčba se liší podle příčiny a může zahrnovat změny v životním stylu, léky, chirurgii nebo fyzioterapii.