5 tipů na letní aktivity, které můžete dělat se psím parťákem

Léto je jako stvořené pro venkovní aktivity, ať už ty běžné a oblíbené, nebo zcela nové. Pro všechny páníčky ale platí, že si je patrně užijete daleko víc, pokud u nich bude moci být i váš čtyřnohý kamarád. Přemýšlíte, jaké aktivity se psem v létě podniknout? Přinášíme vám hned 5 tipů na činnosti, které budou bavit vás oba.  

1-letni-aktivity-se-psem

1. Osvěžte se ve vodě

Co dělat se psem v létě, když teploty šplhají do závratných výšin? Vyrazte k vodě! Ne všichni pejsci si sice plavání užívají, spousta z nich však ano. A je to skvělá aktivita, kterou můžete dělat společně. Najděte si rybník nebo přehradu ve svém okolí, ponořte se do chladné vody a plavte – bude to zábava, a zároveň tím uděláte něco pro své zdraví a kondici. Nezapomeňte si s sebou vzít i hračky do vody, díky kterým si koupání užijete ještě více. Až z vody vylezete, oceníte na přímém slunci stany pro psy s lehátkem. Zajistí příjemný stín a také pohodlí. 

Pokud se bude jednat o vůbec první vodní zkušenost vašeho psího kamaráda, začněte pozvolna v mělčí vodě. Pro větší bezpečí mazlíčka mu také nezapomeňte pořídit plovací vestu, díky níž budete více v klidu. Využijete ji třeba i při výletech na lodi.  

Rádi byste pejskovi dopřáli osvěžení, ale nemáte poblíž žádnou využitelnou vodní plochu? Pak přijde vhod psí bazének, který nabídne potřebné osvěžení a zároveň si díky němu pes zvykne na kontakt s vodou.

2-letni-aktivity-se-psem_1

2. Užijte si piknik

Přestože většina restaurací se zahrádkou nemá s psími hosty problém, zvířata zde musí být na vodítku poblíž stolu, což pro ně nepředstavuje zrovna velkou zábavu. Té si daleko více užijete na společném pikniku – zvlášť, pokud přizvete i další přátele s čtyřnohými kamarády. 

Nezapomeňte připravit pochoutky nejen pro sebe, ale i pro chlupáče. Úspěch sklidíte například s nanuky, které budou i dog-friendly. Jak si je připravíte? Rozmixujte banán, bílý jogurt a přidejte třeba trochu arašídového másla. Banán můžete případně nahradit i jiným ovocem – skvěle bude chutnat rozmixovaný meloun s jogurtem a trochou máty. Jednodušší variantou jsou pak kusy zeleniny nebo ovoce, které jen dáte na pár hodin do mrazáku. Zkuste opět meloun, ananas nebo třeba mrkev či fazolky. Psy budou bavit také kostky ledu tvořené například kuřecím vývarem. 

Vždy však dbejte na to, abyste psovi pochoutky dávali v přiměřeném množství a ujistěte se, že jsou pro něj zvolené ingredience vhodné. A nezapomeňte ani na pitný režim. K tomu skvěle poslouží praktické a skladné cestovní misky na vodu.   

Tip: Pokud na pikniku nebo kdekoliv jinde zatouží váš pejsek po osvěžení, využijte aktuální hit sezóny v podobě hraček s chladivým efektem! Stačí je naplnit vodou a zamrazit, poté už si můžete začít hrát a užívat si příjemné ochlazení. 

3. Vyrazte kempovat

Už dlouho přemýšlíte nad víkendem pod stanem? Léto je ideální příležitost a pes vám bude perfektním ochráncem, pokud se budete přeci jen cítit za tmy v přírodě trochu nesví. Většina kempů psí mazlíčky vítá, nezapomeňte se jen dobře připravit na cestu. Ať už zvolíte jakýkoliv dopravní prostředek, hodit se bude přepravní box, pro cestování autem lze zvolit také bezpečnostní postroj

4-letni-aktivity-se-psem

4. Zkuste večerní procházku

Jsou pro vás i vašeho chlupatého kamaráda teploty přes den příliš vysoké? Zvlášť, pokud bydlíte ve velkém městě, mohou rozpálené ulice od procházky trochu odrazovat. Zkuste ji proto odložit na večer. Společně si tak užijete nejen příjemnější teploty, ale třeba i západ slunce nebo rovnou pozorování hvězd. Pro noční dobrodružství však také platí určitá bezpečnostní pravidla, nezapomeňte tedy na reflexní prvky, například na obojku psa

5. Začněte běhat

Pokud se už chvíli odhodláváte k tomu začít běhat, je léto ideální příležitostí. Vyrazit můžete hned ráno a užít si tak svěží vzduch i příjemné teploty. Zvláště aktivní a mladí psi budou tuto aktivitu milovat a vás bude běh při pohledu na jejich spokojené tváře bavit také o chlup víc. Aby se vám běželo pohodlně, bude se vám hodit vodítko na běhání se psem s amortizérem, které se i v zatáčkách či u jiných překážek natahuje plynule a šetří tak záda vašemu mazlíčkovi.

3-letni-aktivity-se-psem