Vážení zákazníci 29. 3. a 1. 4. bude naše prodejna v Brně zavřená. Přejeme krásné svátky!

Psí hračky a hry: Jak vybrat správnou hračku pro vašeho psa

Hračky by pro vaše psí kamarády neměly představovat něco “za odměnu”, ale naprostou nezbytnost pro jejich spokojený život. Hraní, žvýkání a trhání je totiž jejich přirozeností, a pokud jim k tomu nedáte správné a vhodné propriety, najdou si je sami. A jednat se může o vybavení vašeho bytu, což by se vám patrně příliš nezamlouvalo. Bez hraček to zkrátka nejde, jak si ale z nepřeberného množství vybrat?

hracky-pro-psy

Přihlédněte k věku, velikosti i preferencím psa

Než zakoupíte kupu hraček, které následně skončí zapomenuté v koutě, nebo zainvestujete nemalé množství peněz do drahé hračky, zkuste se vžít do kůže svého psa a popřemýšlet, jakou hračku by ocenil. Je mladý, aktivní, rád se učí nové věci, nebo jde spíše o mírného psa, který nepotřebuje zběsile běhat tam a zpátky? Rád se s vámi o věci přetahuje, nebo miluje aportování? To vše vám v rozhodování může pomoci. Přihlédněte také k velikosti svého čtyřnohého přítele a vyberte hračku adekvátní k jeho plemenu.

1. Aportovací hračky

Pokud máte doma psa, kterého je takřka nemožné unavit, vyberte mu aportovací hračku. Může jít o míčky, ale ještě o něco lepší variantou budou pro větší plemena frisbee neboli létající talíře. Ty totiž mohou nečekaně měnit směr i rychlost, což samozřejmě znamená více legrace pro psa. Setkáte se ale i s aportovacími činkami nebo kmeny a klacky.

hračky pro psy

2. Plyšové hračky

Plyšové hračky pro psy jsou vhodné pro štěňata, vzhledem ke své měkkosti a jejich prvním zoubkům, které ještě nejsou tak silné. Ale miluje je i řada starších psů, především pak ty, které pískají. Často se je snaží roztrhat a zdroj pískání zničit. Je však potřeba hlídat, aby pes pískátko po úspěšném rozdrásání hračky nespolknul.

plyšové hračky pro psy

3. Plnitelné hračky

Skvělým způsobem, jak psa zabavit, odměnit a zároveň jej přinutit k přemýšlení a aktivaci mozku, jsou plnitelné hračky. Jednoduše je naplníte jeho oblíbenými pamlsky a necháte jej, aby přišel na to, jak je dostat ven. Hračky se dají ale používat i samostatně, bez psích dobrot.

plnitelné hračky pro psy

4. Hračky do vody

Máte doma psa, který nevynechá jedinou příležitost k tomu zaplavat si ve vodě? Pak mu pořiďte hračku určenou přímo pro tyto účely. Hračky do vody pro psy jsou k tomu uzpůsobeny materiálem i tvarem, aby se do nich zvíře mohlo pohodlně zakousnout a vylovit je z vody ven. Podívejte se, jaké hračky do vody jsou ty nejoblíbenější!

hračky do vody

 

5. Kong hračky (vysoce odolné hračky) 

Je vám dobře známá situace, kdy psovi hračka vydrží maximálně týden? Pak vyzkoušejte hračky Kong. Jsou vyrobené z takřka nezničitelného přírodního kaučuku a vynikají skutečně vysokou odolností. Zároveň se ale výborně hodí i pro psy, kteří se rychle nudí. Hračky totiž nepředvídatelně skáčou, čím probouzí lovecké instinkty. 

kong hračky pro psy

6. Dentální hračky

Jestliže se váš chlupáč potýká s potížemi s chrupem či nevábně vonícím dechem, řešení nabídnou dentální hračky. Ty posilují dásně, zabraňují tvorbě zubního plaku a kamene a zároveň mohou fungovat jako pomůcka pro čištění zubů, pokud na ně nanesete zvířecí zubní pastu. 

dentální hračky pro psy

7. Lanové hračky

Lanové hračky se dají využít k mnoha účelům. Lze s nimi aportovat, jednoduše nechat psa je žvýkat nebo je využít k oblíbené hře –⁠ přetahování. Jakmile se však začne hračka trhat a rozplétat, raději ji psovi vezměte a pořiďte novou, aby její části nespoknul. 

lanové hračky pro psy

8. Hlavolamy

Pokud váš čtyřnohý kamarád potřebuje zaměstnat nejen fyzicky, ale i mentálně, pořiďte mu některou z inteligentních hraček či hlavolamů. Fungují podobně jako plnitelné hračky a slouží k naplnění pamlsky, ale jsou o něco propracovanější. Nabízí spousty variant, kam dobroty umístit, a také více způsobů, jak se k nim pes dostane.

hlavolamy pro psy